
-
Priprema20 min
-
Broj osoba4
Omurice je popularno japansko jelo koje spaja kremasti omlet s ukusnim punjenjem od riže, piletine, luka i gljiva, ukrašeno ketchupom. Ovo jelo je savršen spoj zapadnjačkih i japanskih ukusa, jednostavno za pripremu i idealno za brz ručak ili večeru.
Servira se toplo, uz dekoraciju od kečapa, i oduševljava i djecu i odrasle. Ako tražiš novi način da iskoristiš kuhanu rižu – Omurice je pun pogodak!
Sastojci
Koraci
U tavi zagrijte 1 kašiku ulja i dodajte luk. Pržite dok ne omekša.
Zatim dodajte piletinu. Pržite 5-6 minuta.
Zatim dodajte gljive i 8 kašika ketchupa. Izmiješajte.
Dodajte kuhanu rižu i po želji bibera i soli. Izmiješajte. Podijelite na 4 jednaka dijela.
U zdjelu dodajte 2 jajeta (1 porcija) i po želji soli i bibera. Izmiješajte.
U čistoj tavi zagrijte 1/2 kašike ulja. Dodajte umućena jaja. Prije nego što jaja budu u potpunosti kuhana, na sredinu stavite rižu.
Rižu umotajte sa strana u omlet. Zatim oblikujte koristeći rub tave.
Prebacite na tanjir. Ukrasite sa ketchupom i poslužite.
Omurice
Sastojci
Follow The Directions

U tavi zagrijte 1 kašiku ulja i dodajte luk. Pržite dok ne omekša.

Zatim dodajte piletinu. Pržite 5-6 minuta.

Zatim dodajte gljive i 8 kašika ketchupa. Izmiješajte.

Dodajte kuhanu rižu i po želji bibera i soli. Izmiješajte. Podijelite na 4 jednaka dijela.

U zdjelu dodajte 2 jajeta (1 porcija) i po želji soli i bibera. Izmiješajte.

U čistoj tavi zagrijte 1/2 kašike ulja. Dodajte umućena jaja. Prije nego što jaja budu u potpunosti kuhana, na sredinu stavite rižu.

Rižu umotajte sa strana u omlet. Zatim oblikujte koristeći rub tave.

Prebacite na tanjir. Ukrasite sa ketchupom i poslužite.