Omurice

Omurice
  • Priprema
    20 min
  • Broj osoba
    4

Omurice je popularno japansko jelo koje spaja kremasti omlet s ukusnim punjenjem od riže, piletine, luka i gljiva, ukrašeno ketchupom. Ovo jelo je savršen spoj zapadnjačkih i japanskih ukusa, jednostavno za pripremu i idealno za brz ručak ili večeru.

Servira se toplo, uz dekoraciju od kečapa, i oduševljava i djecu i odrasle. Ako tražiš novi način da iskoristiš kuhanu rižu – Omurice je pun pogodak!

Sastojci

Koraci

Korak 1

U tavi zagrijte 1 kašiku ulja i dodajte luk. Pržite dok ne omekša.

Korak 2

Zatim dodajte piletinu. Pržite 5-6 minuta.

Korak 3

Zatim dodajte gljive i 8 kašika ketchupa. Izmiješajte.

Korak 4

Dodajte kuhanu rižu i po želji bibera i soli. Izmiješajte. Podijelite na 4 jednaka dijela.

Korak 5

U zdjelu dodajte 2 jajeta (1 porcija) i po želji soli i bibera. Izmiješajte.

Korak 6

U čistoj tavi zagrijte 1/2 kašike ulja. Dodajte umućena jaja. Prije nego što jaja budu u potpunosti kuhana, na sredinu stavite rižu.

Korak 7

Rižu umotajte sa strana u omlet. Zatim oblikujte koristeći rub tave.

Korak 8

Prebacite na tanjir. Ukrasite sa ketchupom i poslužite.

Pogledajte još